Home Vakanties in NederlandHotels 3 overnachtingen in het rustige en bosrijke omgeving op Texel (Vanaf € 74,00)

3 overnachtingen in het rustige en bosrijke omgeving op Texel (Vanaf € 74,00)

door Beneluxvakanties
0 reactie

Hotel de Pelikaan Texel staat op het Waddeneiland Texel, vlak buiten de bekende Texelse badplaats De Koog. Het hotel heeft een rustige ligging aan de rand van een groot dennenbos. Zowel het Nationaal Park de Duinen van Texel, het Noordzeestrand en het centrum van De Koog vindt u op slechts twee kilometer afstand, evenals het natuurhistorisch museum en zeehondenopvang Ecomare. Mooie bestemmingen voor een wandel- of fietstocht! Fijn zonder doel het eiland ontdekken? Vanuit het hotel lopen er diverse wandelroutes en fietsroutes door de omgeving.

 

Vlak bij Hotel de Pelikaan Texel ligt Nationaal Park Duinen van Texel. Ecomare is het bezoekerscentrum van dit park en daarnaast ook het natuurmuseum. Hier komt u alles te weten over de natuur en de dieren op en rond het eiland, met speciale aandacht voor de zeehond. Er is een zeehondenopvang en een vaste groep zeehonden te bewonderen. Ook zijn er mogelijkheden mee te doen aan verschillende excursies in de Texelse natuur, waaronder wadlopen. Texel is het grootste waddeneiland van Nederland. U vindt er bossen, duinen, mooie brede stranden (30 kilometer) en uitgestrekte, beschermde natuurgebieden en natuurlijk de Texelse schapen. Maar naast natuur is er ook een rijkdom aan cultuur, musea en unieke monumentale dorpskernen. De combinatie van natuur en talloze bezienswaardigheden maken Texel tot een ideale bestemming voor een korte of lange vakantie.

 

De Koog is een gezellige en populaire badplaats en een van de oudste dorpen van Texel. Het plaatsje biedt alles wat een gemiddelde toerist wenst. Zo is er een leuk winkelcentrum, zijn er vele restaurantjes en het strand is op loopafstand. Vroeger was De Koog vooral een vissersdorp, totdat na een aantal zware stormen de vissersbevolking wegtrok. De oude kerk herinnert nog aan die tijd. Texel staat ten slotte bekend om de schapen en de wol. Iedereen die wel eens op Texel is geweest heeft vast wel eens een schapenboet gezien. Een ‘boet’ is de West-Friese benaming voor een schuur of bijschuur en, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, dienden deze schuurtjes niet als schapenstal, maar als opslagplaats voor hooi.

 
 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter